2012. július 18., szerda

The British Museum és Covent Garden

Újabb reggel, újabb nap, újabb kaland. Mai úticél? Mi más... Az ország szíve, a idei olimpia színhelye, London.Be a buszba, útra fel. A 10 nap során kétszer is meglátogattuk Londont, első alkalommal, amiről most írok a piros emeletes buszok és telefonfülkék is csodát jelentettek számunkra. Képeslaphoz hasonló fényképeket szerettünk volna készíteni, de beértük azzal amik sikerültek. Az utazási iroda ezt a túrát "London Kincseinek" nevezte el, belegondolva, igen találó név. A buszút közben még az alsó szintről is mindig lehetett tudni, hogy mikor mentünk el valami híres mellett, hiszen rögtön hallani lehetett a többiek mozgolódását ahogy előkapják fényképezőiket, tehát amikor elhaladtuk a Big Ben, a Trafalgar tér vagy bármilyen másik templom mellett mindenki az ablakokra tapadt. Első megálló? The British Museum.
A múzeum teljes pompájában
Igazándiból nem fogom tudni elmesélni nektek, hogy melyik terembe mi volt, inkább beszéljenek a képek. Viszont hatalmas épületben, hatalmas mennyiségű kincs fér el: egyiptomi, sumér, asszír, akkád, keleti, római, görög, középkori, neolítikus...et cetera. 
                         


                  




Miután számunkra kevés időt töltöttünk ott, mégis élveztük. A történelem hatalmas darabját, mesterműveket, fegyvereket, maradványokat láthattunk( köztük az eredeti rosette-i követ is). Következő megállónk a Covent Garden volt. Ott nem készítettem fotókat, sebaj.  A Covent Garden London egyik kerülete, központjába lévő árkádszerű piacánál volt a találkozó pontunk. Az ott töltött idő alatt megszemléltük a piacot, az utcai előadókat, a környéki boltokat, ételt és italt vettünk magunkhoz. Egy igen érdekes utcai előadás szemtanúi lettünk, ahol egy sötétbörű fickó fekete ballonkabátba(Penge feeling) mozgott összevissza valami zenére, jó öt perce nézhettük amikor előkapott egy félliteres palackot és feldobta majd hátulról elkapta VOLNA, de elejtette, szegényt kinevették. Ezek után maszkot húzott és hátulról megijesztette egyik ismerősömet. Csodás előadás, mondhatom:) De sajnos itt is hamar lejárt az időnk tehát elhagytuk ezt a londoni régiót is. Az idegenvezető egy kis sétát ígért, ami azt jelentette, hogy busz nélkül keltünk át sikátorokon a Temple Church-ig, a templomos lovagok templomáig(háát igen, angolul jobban hangzik).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése