2012. július 8., vasárnap

Salisbury

Első reggel, hasonlóan mint máskor, "belső ébresztőórám" felkeltett 6 órakor. Pozitívum: lett volna időm szendvicset készíteni és pakolni(de nem tettem); volt időm emberré változni(megtörtént); és bambulni ki az ablakon(szerintem az ment legjobban a három közül).  A Holiday Park bejáratánál várakozott a nagy,sárga busz. Megtaláltuk jól megszokott helyünk és letelepedtünk jól megszokott üléstársunk mellé, így abba az 1-2 órácskába jól eltudtunk beszélgetni valakivel. Hamar elillant az út és meg is érkeztünk Wiltshire egyik városába, Salysbury-be. Első állomásunk pedig nem más volt mint  a helyi katedrális.


A salisbury-i katedrális teljes pompájában


A hatalmas gótikus templom 123 méteres tornyát már hamar meg lehetett pillantani.A katedrális mára egy szemkápráztató turistalátványosságként funkcionál.  Egyik érdekessége, hogy itt található meg a Magna Carta négy eredeti másolata. Mikor megkaptuk belépőjegyünket és a kis útifüzetünket melyhez készült magyar fordítás is,  beléptünk a főhajóba. Elsőnek mindenkinek a tekintete a rózsaablakokra szegült.  Ez volt az első katedrális amit angol utunk alatt láttunk, de talán ez rendelkezett a legszebb ablakokkal. Miután megszemléltük a templomot belülről, megvizsgálhattuk a Magna Cartát is, utána pedig eltölthettünk egy kis időt a szuvenír boltban és az épület kertjében.




Mind ezek után utunkat a városban folytattuk. Találkozási helyünk a Salisbury-i Market Cross volt. Szeretek angol könyveket olvasni, és épp ezért megakadt a szemem egy helyi könyvesbolton, berángattam oda útitársam( aki mellett a buszon is ülök), és negyedóra múlva egy könyvvel távoztam. Ezek után beugrottunk egy brit pékségbe és kipróbáltunk valami extrát( pepperoni-s bagett szerűség). A maradék időben  megszemléltük a helyi boltokat, beugrottunk a piacra ahol egy Thai árustól beszereztem egy Chichken Satay-t, mely kifejezetten finom volt(örült az árus amikor thai-ul köszöntem meg neki nyárson-csirkét).  A városka rejtette szegleteit is megszemléltük patakok, templomok és egyéb. Majd a meghatározott találkozási időpontban visszatértünk a város központjához, a Market Cross-hoz.

Ez a nap kedvenceim közé tartozott, személy szerint imádtam Salisbury-t, de a következő állomás is érdekes volt...Stonehenge...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése