2012. július 12., csütörtök

Stonehenge és Winchester



Salisbury-t elhagyva a buszunk egyenest Wiltshire megye egy másik látványossága felé robogott. Ez most nem egy város volt, nem voltak templomok vagy várak. Se múzeum, se állatok(leszámítva a birkákat a zöld mezőkön...de az alap). Viszont úticélunk az UNESCO világörökség része, nem más mint egy rakás kő mely egykoron oltárként/csillagtérképként/druida rituálék részeként funkcionált, a Stonehenge.

A híres Stonehenge
A környéken tényleg szemkápráztató zöldellő dombok mellett érdekes alakokat lehetett megfigyelni mint például a keselyűkkel játszó öreg fickót akiről tépett Indiana Jones jutott eszembe, vagy mások fényképezőjén látott druida-asszony aki éjfekete köpenyt viselt és kezébe egy fabot volt melynek tetejére egy gyönyörű kecskefejet faragtak fából.  Miután az audio-guide végigmondta monológját elhagytuk a létesítményt és kívülről csodáltuk a kőkört és a környező dombság szépségét. A busz indulása előtt kipróbáltunk egy olyan angol jégkrémet mely három ízű volt és szórócukor borította...egész finom volt.
Másik nézőpontból
Stonehenge után pedig elhagytuk Wiltshire-t, és Anglia egykori fővárosa, Hampshire megye székhelye és katedrális város. Kaptunk egy interview feladatot amit a városban kellett (VOLNA) kitölteni. De még ez előtt első állomásunk a Winchester Castle volt. A kastély belső falán nem más díszelgett mint Artút király kerekasztala(vagy legalább is az egyetlen létező elég régi imitációja).
                                                      
                                           


A kastély után egy helytörténeti "interaktív" múzeumban voltunk. Sajnos ott nem készültek de fotók, de szép kis múzeum volt egy gótikus torony belsejében. Fel lehetett próbálni a vörösingesek páncélját, nemesi ruhákat stb... Mind ezek után pedig szabad időt kaptunk Winchester városában. Nézelődtünk, sétáltunk, beugrottunk boltokba, megnéztük a parkot és egy bónusz látványosságként a winchesteri katedrálist.

 


                                                    
(bal és jobb oldalt fenn a katedrális látható, középen egy kép a városról)


Első teljes napunk Angliába véget ért ez után a program után, csodálatos élményekkel teli nap volt egy idegen országban melyet sose felejtek el, a napi szuvenírem egy eredeti nyelvű könyv volt, ami még ma is ott van a polcomon és ha ránézek eszembe jut ez a nap, és a sok poén melyet elsütöttünk, mint például mikor egy haverom le Salzburg-ozta Salisbury-t...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése