2012. július 27., péntek

Chichester, katedrális és az eső

Új nap virradt ránk, mindenki holt fáradt, alvás jó esetben 5 óra egy nap. De ötödik napunk mondhatni igen komoran kezdődött. Az ég sötétszürke, az eső csöpög, erőteljesen fúj a szél, no problemo... Irány a busz, irány West Sussex városa, Chichester. Sajnos a busz ablakán keresztül egy szép felhőszakadásnak lettünk szemtanúi, mely nem is maradt abba még akkor se amikor megérkeztünk a városkába. Így a városon belül az ottani híres-neves katedrálist választottuk első állomásként.

(Sajnos az eső miatt Chichesterben csak a katedrálisban készültek képek)

A Chichester Cathedral-t a XI. században alapították és még ma is teljes pompájában gyönyörködhetnek a turisták. Benne az Angliában jól megszokott szemkápráztató rózsablakok fénye vegyül a gótikus épület párájával és létrehoz egy olyan középkori kalandregény feeling-et ami ködként körüllebegi a jelenlévőket.


                                                                                                                                                       


[Extra:Ez a középkori katedrális egyike a kettőnek
(a másik a   Portsmouth-i) amelyik látható a tengerről]




Ezek után esőben töltöttük el hátra lévő egy óránkat Chichesterbe ami sajnos kellően rontott a hangulatunkon, néhányan közülünk kihasználták ezt a lehetőséget és vettek egy akciós "Union Jack"-es esernyőt.  Majd miután mind összegyűltünk a helyi Market Cross-nál, visszabaktattunk a buszhoz. Csakhogy a mobilehome park mondhatni 'víz alá került'... miután átgyalogoltunk a fél méteres vízen aminek hála a busz se tudott beállni, a lakókocsink belsejében mindenki rácuppant vagy a kandallóra vagy a begyújtott sütőre, az alattunk képződő mini Temze pedig békésen csordogált tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése