2012. július 3., kedd

Megérkeztünk Anglia!

Az első benyomás melyet a brit tájak keltettek bennem. Hogy is fogalmazzam meg....zöld...Igen, zöld. De olyan színben, hogy mellettük a magyar dombok elszégyellhetnék magukat; és mi más tarkíthatná jobban a zöldet mint a ....birka. Az első órácskában mindenki hallhatta, hogy a csoport fényképezői és telefonjai meg-meg örökítették a látképeket(birka+zöld).Én sem maradhattam ki, mi tagadás. Egy-két nap után az ember már meg is szokta  a birkákat és a szemkápráztató zöldet.
zöld+birka

A busz tovább "száguldott" az angol utakon egyenest első állomásunk felé. A fáradtság senkinek nem szegte a kedvét, bár az ablakokból jól látszott, hogy nem változott az időjárás amit franciaországi megállónknál tapasztaltunk. A szél... hatalmas szél volt, hogy a csoport egy-egy tagját meg mozdította, de ennek hála nem láthattunk szemetet az utcán(legalább is ami egy helybe lett volna).  Idegenvezetőnk kedves "ugye nem alszotok"-jára mindenki felébredt a buszon, de jobban éreztük magunkat amikor kiderült megérkeztünk Hastings-be.
Hastingsben történt a híres 1066-os partraszállás történt. Idegenvezetőnk miután a móló mellett kezdtünk sétálni megpróbált a fejünkbe tömni néhány történelmi adatot de egy napnyi buszút után senkinek nem fog már az agya.




Hastings East Sussex-ben található part-menti városka (pontosabban borough).  A széllel szembe szálva elkezdtük felderíteni a várost. Kivánságkút, fish & chips árus, árkádok és pubok sorakoztak fel egymás mellett. Lassan elindultunk egy domb felé melynek tetején egy vár volt( Angliában ez teljesen megszokott...mindenhol bujkál egy vár, katedrális vagy templom). A másik dolog amire felfigyeltünk azok a "Diamon Jubilee"-s plakátok,poszterek és táblák voltak, hiszen nemrég volt II Erzsébet királynő uralkodásának 60-adik évfordulója.




A sok széldzsekis ember látványa érdekesen hatott. De két méter fölötti idegenvezetőnket követve "megmásztuk" a hastingsi dombot, és az ottani kilátóról remek képeket alkothattunk a városról, a tengerről, egymásról és a környékről.


Hastings városa
Lefele a helyi "hegyről" egyre többen készítettünk képet Anglia másik jellegzetes állatáról, amik itt igen nagyra nőttek... a sirályokról. Miután mindenki kiélte fotós szenvedélyeit vissza szálltunk buszunkra jól, megszokott üléseinkre.  Beindult a busz motorja és útnak indultunk aznapi második angol programunk helyére." A következő állomásunk a Seven Sisters lesz" hallatta hangját a hangosbemondó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése